Válla Kificamodott

Ficamok, a vállízület gyakoriak a sport érintkezésből elemeket, mint a Rögbi, Amerikai futball. Ők is fordul elő gyakran esik, általában rá egy kinyújtott karját. A közös álláspont a válla kificamodott a karja, hogy az oldalon forgatni kifelé. Ez eredményezi azt, hogy a leggyakoribb formája a válla kificamodott, egy elülső zavar, amely akár 95% – a kificamodott. Ez az, ahol a felkarcsont feje (felső csont) mozog előre a vállízület. Ficamok is lehet utólagos, gyengébb, superior vagy intra-throacic.

Az ok, válla kificamodott olyan gyakori az a szint, a mobilitás, ezért a bizonytalanság, a vállízület, mint egy egész. A váll a legnagyobb mozgásomat valami közös a test, de a kongruencia a csuklós csontok (humerus, lapocka) nagyon szegény. A közös ezért támaszkodik a támogatást a környező szöveteket – az ízületi tok, labrum, szalagok, illetve izmok.

Válla kificamodott gyakran tekinthető viszonylag kisebb sérülések, azonban a kár összefüggésbe hozható a zavar nagyon súlyos.

Válla kificamodott

A leggyakoribb sérülés a ínszalagjának. Ez egy gyűrűt, a porc környező az aljzat, a vegyes (részben a lapocka vagy lapocka), amely úgy működik, hogy növelje a kongruencia, a közös által hatékonyan elmélyítése a helyéről. Kár, hogy más lágy szövetek, például a rotátorköpeny inak, idegek, erek is közös.

Ezért fontos, hogy kificamodott a válla soha ne tegye vissza a helyére valaki, aki nem képzett. Általában, egy X-ray vagy MRI kell venni, mielőtt a váll csökken, hogy ellenőrizze, hogy minden kapcsolódó kár. Ezt követően, attól függően, hogy az irányba, a zavar, a manővert kell végrehajtani, hogy lehetővé tegye a felkarcsont, hogy menjen vissza a helyére. A karja majd feltartóztatott egy parittya egy hétig vagy tovább.

Miután egy zavar az esélye, hogy ugyanaz a vállát, hogy kificamította ismét magasabbak. Ez annak köszönhető, hogy a pontatlanság, az ízületi tok, szalagok körülvevő közös követően nyújtották során az első sérülés. Minden ezzel kapcsolatos sérülések is, hogy ismételje meg a ficamok, valószínűbb.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák ismétlődő ficamok, egy időszakot átfogó rehabilitáció szükséges. Ez arra kell törekednie, hogy erősítse az izmokat körülvevő vállízület, javítja a propriocepció (az értelemben, hogy az ízületek pozíció), valamint helyreállítani a teljes mozgástartományt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.